Je bent hier:  > Blog

Ziek tijdens je vakantie: wat nu?

Wo 29 Jul 2009

Het komt weleens voor dat je een vakantie hebt gepland, maar dat je vlak voor, of tijdens je vakantie ziek wordt. Op zichzelf al vervelend genoeg, maar vaak ontstaat dan op je werk ook nog eens de discussie of je dan nog wel op vakantie kan, en of er vakantiedagen ingeleverd moeten worden.

In principe mag je wel op vakantie gaan als jouw bedrijfsarts/arboarts daar toestemming voor geeft. Deze toestemming krijg je als de bedrijfsarts/arboarts van mening is dat jouw herstel niet door de vakantie wordt belemmerd.

Vakantiedagen

De wettelijke vakantiedagen (20 dagen per jaar bij een fulltime dienstverband) mogen niet worden verrekend wanneer je ziek bent, op vakantie gaat of tijdens de vakantie ziek wordt. Je kan wel met je werkgever schriftelijk afspreken dat de bovenwettelijke vakantiedagen als ziektedagen gelden.

Ziekmelding

Wanneer je tijdens jouw vakantie ziek wordt, dan is het van belang om dit zo snel mogelijk aan jouw werkgever telefonisch en schriftelijk te melden. Je zou bijvoorbeeld een brief, een fax of een email kunnen sturen naar je werkgever, met daarbij de vraag om een ontvangstbevestiging. Ook is het handig om een doktersverklaring aan een arts (eventueel in het buitenland) te vragen en deze bij terugkomst aan jouw werkgever te overhandigen.     

Ben jij weleens voor of tijdens je vakantie ziek geworden? En hoe verliep de procedure vervolgens? Reageer hieronder!

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


2 Reacties

Anoniem
Ma 10 Aug 2009

Ik werd op mijn vakantie ziek (de laatste 2 dagen)had ik koorts, last van draaierigheid, misselijkheid en diaree.
Maar wist toen nog niet hoe ik mijn zelf moest ziekmelden.
En heb dat gedaan, op mijn dag van terug komst, bij mijn werkgever.

Toen ik mij had ziek gemeld, was er niks aan de hand.
Tot dat mijn werkgever twee dagen later belde en zei dat ik onmiddelijk moest komen werken. (Ze zitten immers met een enorm werknemers tekort) Ze willen niet dat je met een kuchje en een zuchtje thuis blijft. Wat te begrijpen is.
Maar ze zetten mijn zo onderdruk, met het dreigen van ontslag!!!
Dat ik dacht van, nou ik ga werken dan kunnen ze zien dat ik daadwerkelijk ziek ben en dat het niet gaat om een kuchje en een zuchtje. Want ja ik zou liever mijn baan willen behouden.

Ik kom op mijn eerste werkdag na mijn vakantie (dus ziek) op mijn werk aan.
Mijn collega’s zagen al dat het niet goed was. Maar mijn werkgever vond dat ik me aanstelde en moest blijven.
Met 1½ graad verhoogde koorts stond ik aan de rand van het bad (waar het ong. 30°C à 35°C is!!!) sinds dien kwakkelt mijn gezondheid zo’n week of 3 nog door dat het de ene dag wel ging en de andere dag niet.

Nu vinden ze dat ik langs de bedrijfarts moet om te achterhalen wat de oorzaak is van mijn schommelende gezondheid…

Na navraag bij collega’s wordt er vaker, van wat ik hie rboven heb gemeld, gedaan bij ziekte van de werknemers.

Ik vraag me dan af waar je in hemelsnaam mee bezig bent als bedrijf dat je eerst zieke werknemers laat werken en vervolgens afvraagt waardoor ze zo lang ziekblijven???
Echter ben ik wel de eerste die er over praat buiten de muren van het bedrijf.

Misschien verstandig, misschien ook niet. Maar ik vind dat het gezegd mag worden dat er in de Nederlandsche wereld van werkgevers er nog niet veel klopt qua correct handelen bij ziekte.

jwm tijssen
Do 25 Okt 2012

Heb dit jaar 1 dag voor de vakantie mijn enkelbanden gescheurt. Ben in het ziekenhuis, doktor en arbo geweest. Nu krijg ik te horen van mjjn werkgever dat ik mijn vakantiedagen kwijt ben. Klopt dat wel?

Geef een reactie

*