Samen voor een sterke cao recreatie!

Per 1 januari 2019 is de huidige cao recreatie afgelopen. De werkgevers en vakbonden onderhandelen daarom over een nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn echter tijdens het laatste overleg van dinsdag 4 december 2018 vastgelopen. Uit het loonbod* blijkt dat werkgevers hun eigen medewerkers niet serieus nemen.

FNV Recreatie strijdt verder. Help mee!

Donderdag 31 januari 2019 organiseert FNV Recreatie een speciale cao-bijeenkomst in Utrecht van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst kan je actief meepraten over de vervolgstappen. Wij horen graag wat jij vindt dat er moet gebeuren. Samen staan we sterker.

Locatie: FNV Centraal Vakbondshuis, Hertogswetering 159 te Utrecht.
In de cao recreatie is geregeld dat alle medewerkers voor deze bijeenkomst vakbondsverlof kunnen aanvragen.

De cao-commissie leden van FNV Recreatie ontvangen een aparte uitnodiging.


Cao-bijeenkomst donderdag 31 januari

 Ja, ik kom naar de bijeenkomst!
  Ik kan niet komen, maar praat graag mee. Jullie mogen contact met mij opnemen.

Voor- en achternaam

Telefoonnummer

E-mailadres


Lid van FNV Recreatie
Ja       Nee 

Ik meld mij aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van FNV Recreatie
Ja       Nee 

Jouw privacy vinden we belangrijk. Daarom gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. In onze privacyverklaring lees je hoe we dat doen.
 

 


*Loonbod werkgevers

De werkgevers hebben een loonbod en looptijd voor de nieuwe cao voorgesteld. Zij stellen een loonsverhoging voor van 2,25% per 1 oktober 2019 en een zelfde verhoging in 2020 bij een cao looptijd van twee jaar. De vakbonden legden afgelopen november en december het loonbod van de werkgevers voor aan alle recreatiemedewerkers en deze brachten massaal hun stem uit. De uitkomst is kraakhelder. Ruim 96% vindt het loonbod niet acceptabel. Ondanks de vele reacties, zijn de werkgevers niet bereid met een beter bod te komen. Sterker nog: ze zeggen dat medewerkers het ook een prima voorstel vinden!

Geef een high five voor 5% loonsverhoging

De vakbonden stellen een verhoging van de lonen en loonschalen voor per 1 januari 2019 met 5%, met een bodembedrag van € 100,- bruto per maand, bij een cao looptijd van één jaar.  Alleen samen regelen we een sterke cao. Vind jij ook dat recreatiemedewerkers 5% loonsverhoging verdienen? Laat dit zien! Praat erover met je collega's, geef elkaar een high five, maak een selfi e en post je foto op facebook.com/fnvrecreatie of gebruik #high5recreatie in je post op Twitter en Instagram. Dus... elke dag een high five totdat de 5% loonsverhoging is binnengehaald! 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.