Vakbond + OR = match. Werkt jouw OR al samen?

16-07-2018

Werk jij in een bedrijf met ten minste 50 medewerkers? Dan is een ondernemingsraad (OR) verplicht. De OR overlegt als team met de werkgever over uiteenlopende onderwerpen, zoals een reorganisatie, roosters en goede opleidingsplannen. De vakbond en OR zetten zich beiden in voor medewerkers. Ze behartigen jouw belangen, elk vanuit hun eigen positie. Werkt jouw OR al samen met de vakbond?

Adviesrol

FNV Horecabond kan een adviserende rol spelen voor OR’en. Het kan zijn dat jouw OR zelf wil onderhandelingen over collectieve arbeidsvoorwaarden met je werkgever, maar hierover graag vooraf advies wil. FNV Horecabond kan als sparringpartner dienen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan bemiddeling bij een aanvaring tussen de OR en werkgever. De vakbond kan als onafhankelijke partij hier een rol in spelen.

Dick Koerselman, voorzitter FNV Horecabond: “Door samen te werken kunnen we een optimaal resultaat bereiken en zoveel mogelijk invloed hebben op zaken die medewerkers belangrijk vinden. De vakbond en OR zijn daarom logische partners.”

Kennis vergroten

Naast een adviserende rol kan de vakbond je ook helpen om de kennis van de OR, door middel van trainingen, te vergroten rondom medezeggenschap. Is jouw OR beginnend? Dan kan hier behoefte naar zijn. FNV Horecabond staat voor jou en je collega’s klaar. Samen staan we sterker en kunnen we meer bereiken.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.