Verliefd op Zeeland…

26-07-2018

Elke keer als ik het mooie Zeeland mag inrijden voor afspraken met horeca, catering en recreatiemedewerkers, denk ik met plezier terug aan de tijd dat ik zelf in Zeeland heb gewerkt. Op mijn zeventiende ben ik begonnen met werken in een restaurant in Renesse. Ik kreeg een goed salaris, kost en inwoning en een gezellig team met collega’s. Ook mochten we op kosten van de werkgever eenmaal per week naar huis reizen. Met een klein beetje ervaring en een dosis gezonde spanning begon ik aan dit avontuur. Er werd hard gewerkt, lange dagen gemaakt en ook de verschillende diensten waren niet altijd even makkelijk, maar we waren een hecht team!

Op vrije dagen liep ik vaak een rondje op het strand en dacht ik vaak aan wat ik later wilde worden. En des te vaker ik dat rondje op het strand liep, langs de strandtenten, begon ik meer van de horeca te houden. Ik werd verliefd….. verliefd op de horeca.

Als medewerker van ’T Seapaardje in Renesse, voelde ik mij de ambassadeur van “ons” bedrijf. Niet alleen ik, maar ook mijn collega’s (die zelfs uit o.a. Groningen, Leeuwarden en Vianen kwamen) waren verliefd geworden op de horeca. Jaarlijks zorgden wij ervoor dat er voor het seizoen erop genoeg nieuwe medewerkers waren. Onze werkgever vond ons namelijk belangrijk en wij hem dus ook…

De personeelstekorten lopen hard op in de horeca en recreatie in Zeeland. Vacatures staan steeds langer open. Terrassen worden noodgedwongen gesloten en voor de overgebleven welwillende en hardwerkende medewerkers, zoals jij, loopt de werkdruk steeds verder op. Natuurlijk is de oplossing niet zomaar te vinden om de personeelstekorten helemaal op te lossen. Maar helemaal onmogelijk is het zeker ook niet. Er zijn oplossingen.

Als ik terug ga naar de positieve punten van het werken in de horeca die ik heb mogen ervaren, zijn dat precies de zaken die nu vaak ontbreken bij de werkgevers. Je wilt natuurlijk een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden, want dat is de basis, maar waardering en betrokkenheid is minstens net zo belangrijk. Je bent immers niet alleen op zoek naar een baan, maar vooral ook naar een uitdaging. Werkgevers moeten je daarom iets speciaals bieden. Een restaurant of camping in Zeeland kan iemand de kans geven om op eigen benen te staan door hun medewerkers bijvoorbeeld kost en inwoning aan te bieden.

De (potentiële) toppers uit de horeca en recreatie zouden, volgens mij, best graag onderdeel willen zijn van één van de mooie bedrijven in Zeeland. Daar moet natuurlijk wel wat tegenover staan. Goede medewerkers zijn niet duur, maar een prima investering. Aan alle horeca en recreatie werkgevers in Zeeland: probeer die medewerkers te versieren! Zet je beste beentje voor en laat ze verliefd worden op jouw bedrijf. Ga niet op zoek naar medewerkers, maar ga op zoek naar ambassadeurs van jouw bedrijf.

Iedere horeca en recreatietijger wens ik een net zo mooie tijd toe als ik had in Renesse. Dus wordt verliefd… verliefd op Zeeland.

Edwin Vlek, sector- en regiobestuurder Zuid-West

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.