Wanneer krijg jij je rooster?

28-07-2021

Een rooster is er zodat je weet wanneer je moet werken en je weet wanneer je vrij bent om privé afspraken in te plannen. Je werkgever moet het rooster daarom ook op tijd kenbaar maken. Doet jouw werkgever dat niet? Dit kan je eraan doen!

In de cao recreatie en cao zwembaden is vastgelegd dat je werkgever je rooster minimaal twee weken van te voren bekend moet maken. Als je rooster bekend is mag deze niet zomaar gewijzigd worden. Als je werkgever het rooster toch wilt wijzigingen, dan moet er een zwaarwegend bedrijfsbelang zijn. Bijvoorbeeld als er een paar collega’s ziek zijn geworden en jij moet invallen. Dit gebeurt wel in overleg met jou.

Wijzigt je werkgever het rooster en komt jou dit niet uit? Overleg dan met je werkgever om tot een passende oplossing te komen. Zomaar niet gaan werken is niet verstandig. Dit kan werkweigering opleveren en kan verregaande gevolgen voor je hebben. Als jij een goede reden hebt om niet te kunnen werken op een bepaalde dag of tijdstip, dan kan er een belangenafweging gedaan worden door een jurist. Het bedrijfsbelang van de werkgever wordt dan afgewogen tegen jouw persoonlijke belang. Wie uiteindelijk in het gelijk wordt gesteld is afhankelijk van de omstandigheden.

Wat kan je doen?

Heb je veel last van roosterwijzigingen of word je rooster niet op tijd bekend gemaakt? Kaart dit niet alleen, maar samen met jouw collega’s aan bij je werkgever! Zet daarbij ook iets op papier, dan kan je aantonen dat je hier melding van hebt gemaakt.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.