Het is weer voorbij die mooie zomer

19-10-2018

De zomer is misschien wel voorbij, maar het harde werken gaat voor de vele recreatietoppers nog wel eventjes door. Op dit moment is het herfstvakantie. Als deze voorbij is dan zal het seizoen ook zo’n beetje worden afgesloten. Als ik terugkijk stel ik vast dat het afgelopen seizoen mede dankzij het mooie weer, maar in het bijzonder door de enorme inzet van de recreatiemedewerkers uitzonderlijk goed was voor de hele recreatiebranche.

Wat mij is opgevallen is dat ik op elke recreatiepark waar ik ben geweest alle medewerkers met een grote smile op hun gezicht heb gezien, zich maximaal voor de gast aan het inzetten waren en dat het niet uitmaakte of dit aan het begin of eind van het seizoen was. Ze waren druk bezig om de gasten de allermooiste vakantiebelevenis te bezorgen. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, want het zijn allemaal stuk voor stuk professionals met veel passie voor hun werk. Echter als je weet dat vanwege personeelstekorten de werkdruk het afgelopen seizoen erg hoog is geweest en de gasten hier niets of nauwelijks iets van hebben meegekregen is dit extra knap. Hier verdienen de recreatietoppers een juiste waardering voor en het wordt het hoog tijd dat zij eindelijk ook eens meeprofiteren van de bijzonder goede seizoenen in de branche.

We zijn dan ook druk bezig om een nieuwe cao recreatie af te sluiten. Eentje die deze recreatietoppers verdienen. Hierin moet onder andere een respectabele loonsverhoging worden afgesproken, want bij een krapper wordende arbeidsmarkt is een goede beloning van groot belang. We hebben echter de werkgevers in de recreatie nodig om cao afspraken te kunnen maken.

Waar we de werkgevers niet voor nodig hebben is het organiseren van De Dag voor de Recreatie. Middels deze dag, die op 1 november plaatsvindt bij Center Parcs De Eemhof, wil FNV Recreatie een blijk van waardering geven aan alle recreatietoppers. Aan het einde van een druk seizoen willen we alle recreatiemedewerkers een bijzondere belevenis bezorgen: een dag vol inspiratie en fun! Komen jij en je collega’s ook?

Johan Bijlsma, sector- en regiobestuurder Zuid-Oost

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.