Waarom ik het mooiste vak heb

30-09-2021

Maiko van Zantwijk (29), coördinator bij Recrateam, woont in Veldhoven.

“Soms is er een moment in je leven waarop alle dingen op zijn plek vallen. Ik had dat moment drie  jaar geleden, tijdens een periode van backpacken door Azië. Tijdens die wereldreis realiseerde ik me opeens dat ik niet helemaal tevreden meer was met de baan die ik had, in mijn geval die van bewegingstherapeut. Ik wilde iets anders, iets waarin ik minder met bureaucratische rompslomp en méér met mensen bezig zou kunnen zijn. Ik wilde in de recreatiebranche gaan werken!” “Bekend terrein voor me, aangezien ik voorafgaand aan mijn reis negen jaar achtereen talloze campings ben afgestruind als animatiemedewerker van Recrateam. Heerlijk vond ik het om speurtochten uit te zetten, theatervoorstellingen op te voeren en kinderen te leren knutselen. Of wel: voor vermaak zorgen, mensen blij maken, een glimlach op ieders gezicht toveren.”

‘Voor vermaak zorgen, mensen blij maken, een glimlach op ieders gezicht toveren’

“Vandaar dat ik in Azië besloot om mijn baan als bewegingstherapeut op te zeggen en permanent te gaan doen wat ik als student al zo fantastisch en uitdagend vond. Terug naar mijn ‘ jeugd’, zo gezegd. Als vaste kracht terug naar Recrateam. En daar werk ik nu nog steeds met het allergrootste plezier. Al is mijn rol wel behoorlijk veranderd ten opzichte van de tijd dat ik vol enthousiasme door de bossen struinde om een vossenjacht te organiseren of een boomhut te bouwen. Je wordt tenslotte toch een stukje ouder, nietwaar?” “Formeel ben ik nu meer een coördinator, die met de teamleiders op locatie in gesprek gaat en plannen smeedt. Daarnaast maak ik de fi nanciële afspraken met campings en vakantieparken in de hele Benelux plus Duitsland en werf ik samen met een team vakantiemedewerkers. Best een klusje hoor, aangezien er ’s zomers toch al snel zo’n 450 jongens en meiden voor ons werken.”

“En, o ja, ook op kantoor ben ik tegenwoordig geregeld te vinden. Heel wat anders dus dan in het begin, merk je wel. Maar aan de lol, aan dat heerlijke contact met mensen, is in wezen niets veranderd. En daarom heb ik het allermooiste vak op aarde. Zeker omdat ik het soms toch niet kan laten om bij te springen in de animatie.”

In de nieuwste editie van de Horeca Info vind je uitgebreide info over hoe het zit met pauze. Hoe ga je ermee om als je werkgever je geen gelegenheid geeft voor een pauze, of je weinig rust gunt tussen twee diensten? Ook lees je een aantal mooie verhalen over dat de bruine kroeg springlevend is.

Download de nieuwste editie hier.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.