Ziek tijdens je vakantie: wat nu?

29-07-2009

Het komt weleens voor dat je een vakantie hebt gepland, maar dat je vlak voor, of tijdens je vakantie ziek wordt. Op zichzelf al vervelend genoeg, maar vaak ontstaat dan op je werk ook nog eens de discussie of je dan nog wel op vakantie kan, en of er vakantiedagen ingeleverd moeten worden.

In principe mag je wel op vakantie gaan als jouw bedrijfsarts/arboarts daar toestemming voor geeft. Deze toestemming krijg je als de bedrijfsarts/arboarts van mening is dat jouw herstel niet door de vakantie wordt belemmerd.

Vakantiedagen


De wettelijke vakantiedagen (20 dagen per jaar bij een fulltime dienstverband) mogen niet worden verrekend wanneer je ziek bent, op vakantie gaat of tijdens de vakantie ziek wordt. Je kan wel met je werkgever schriftelijk afspreken dat de bovenwettelijke vakantiedagen als ziektedagen gelden.

Ziekmelding


Wanneer je tijdens jouw vakantie ziek wordt, dan is het van belang om dit zo snel mogelijk aan jouw werkgever telefonisch en schriftelijk te melden. Je zou bijvoorbeeld een brief, een fax of een email kunnen sturen naar je werkgever, met daarbij de vraag om een ontvangstbevestiging. Ook is het handig om een doktersverklaring aan een arts (eventueel in het buitenland) te vragen en deze bij terugkomst aan jouw werkgever te overhandigen.     

Ben jij weleens voor of tijdens je vakantie ziek geworden? En hoe verliep de procedure vervolgens? Reageer hieronder!

0 Reactie(s)

Geef een reactie

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.