Gezocht: Leden voor de cliëntenraad

22-03-2017

Als -gedeeltelijk- arbeidsongeschikte en/of werkzoekende heb je meestal te maken met het UWV. Elf districtsraden en een Centrale Cliëntenraad adviseren deze uitvoeringsinstantie. Cliëntenraden zijn een soort van medezeggenschapsraden voor uitkeringsgerechtigden en mogen advies uitbrengen over alles wat zij belangrijk vinden voor de cliënten.

Veel belangenorganisaties, zoals vakbonden en patiëntenorganisaties hebben afgevaardigden in deze raden. Ook de FNV heeft zetels en is op zoek naar kandidaten. Dit vrijwilligerswerk neemt ongeveer gemiddeld 1 tot 2 dagdelen per week in beslag. Je krijgt van het UWV een kleine onkosten- en reiskostenvergoeding. Bijscholing is verplicht en wordt verzorgd door UWV en FNV. Belangrijk is dat je een uitkering ontvangt van het UWV en ingeschreven staat als werkzoekende. Ook een WW-Plusser is welkom. Zit je 80 tot 100% in de WIA, dan hoef je niet ingeschreven te staan als werkzoekende bij het UWV.

Aanmelden
Heb je interesse en denk je in teamverband de collectieve belangen van UWV cliënten te kunnen behartigen? Meld je dan uiterlijk 17 april 2017 voorzien van je motivatie en cv bij de FNV per e-mail naar vereniging.collectief@fnvhorecabond.nl. Vermeld als onderwerp ‘sollicitatie cliëntenraden UWV’.

Meer informatie over de cliëntenparticipatie UWV: www.clientenraad-uwv.nl.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.