RECRON wijst eindbod vakbonden af

18-04-2017

Vakbonden (CNV Vakmensen, FNV Publiek Belang en FNV Recreatie) en werkgevers (RECRON) hebben dinsdag 18 april voor de vierde keer aan de onderhandelingstafel gezeten om over een nieuwe cao recreatie te praten. 

Tegenbod werkgevers

De werkgevers hebben gereageerd op het definitieve eindbod van de vakbonden middels een tegenvoorstel. Dat voorstel werd als een definitief eindbod gepresenteerd en bedroeg een cao met een looptijd van 1,5 jaar (van 1 juli 2017 tot 31 december 2018) en een loonsverhoging van 1,75% per 1 januari 2018 en 1% per 1 oktober 2018.

Werkgevers zijn bereid om met vakbonden een nieuwe cao recreatie af te spreken maar niet tegen elke prijs. Ook willen ze een nieuwe cao afspreken die breed gedragen wordt door de leden van RECRON. Alleen als vakbonden instemmen met het definitief eindbod van werkgevers komt er een nieuwe cao recreatie. 

Cao-commissie

De vakbonden gaan het definitieve eindbod van de werkgevers voorleggen aan de achterban. FNV Recreatie bespreekt dit eindbod op dinsdag 2 mei met de cao-commissie. Op dinsdag 9 mei gaan de vakbonden en de werkgevers weer om de tafel. De vakbonden zullen dan met een reactie op het definitief eindbod van RECRON komen.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.