Mogen we nog wel zomaar speeltoestellen neerzetten?

25-04-2017

Particuliere speeltoestellen en initiatieven in de openbare ruimte, hoe gaan we daar op een goede manier mee om? En hoe verhoudt dat zich tot de huidige regelgeving? De inhoud van dit artikel is tot stand gekomen in afstemming met het ministerie van VWS, NVWA en de Branchevereniging Spelen en Bewegen. Speelplan maakt deel uit van de Werkgroep ‘particuliere speeltoestellen in de openbare ruimte’.

Het zijn vragen die veel beheerders bezig houden: treed ik op tegen een bewoner die op een zomerse dag zijn glijbaantje in de gemeentelijke groenstrook voor het huis zet? Moeten de boomstammen op een speelplek wel of niet worden gecertificeerd? Hoe ga ik om met een speeltoestel dat bewoners zelf in elkaar knutselen?

De gemeenten Zwolle, Almere en Rotterdam hebben het voortouw genomen om in overleg met de branche, de NVWA en VWS tot een voorstel te komen waarbij meer ruimte is voor particulier initiatief, met oog voor veiligheid. Veel gemeenten geven al ruimte voor het particulier initiatief, vaak op basis van verschillende interpretaties van de regelgeving. Bij dezen een update van de voortgang voor een nieuw voorstel en een opheldering omtrent de huidige regelgeving.

Lees meer op Pretwerk.nl

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.