FNV Recreatie: onderhandelingsresultaat cao recreatie bereikt

09-05-2017

Vandaag, dinsdag 9 mei, hebben FNV Recreatie, CNV Vakmensen, FNV Publiek Belang en werkgeversorganisatie RECRON een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao recreatie bereikt. Vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat positief voor aan de achterban. De nieuwe cao gaat in per 1 juli 2017 en loopt tot 31 december 2018.

Johan Bijlsma, sectorbestuurder FNV Recreatie over het behaalde resultaat: “Na een moeizaam verlopen proces is dit onderhandelingsresultaat het meest haalbare. Gelet op de verwachtingen en ontwikkelingen in de sector zie ik de toekomst positief tegemoet.“ 

De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten:


​De cao-commissie van FNV Recreatie legt het onderhandelingsresultaat positief voor aan de achterban. Leden van FNV Recreatie kunnen de komende weken aangeven of zij wel of niet akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat.

De cao recreatie geldt voor alle 18.000 werknemers op bungalowparken, campings en groepsaccommodaties. Het personeel in de recreatiesector bestaat voor 60% uit vrouwen en ruim 30% is jonger dan 24 jaar.

Bekijk hier alle punten uit het onderhandelingsresultaat.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.