FNV heeft constructief gesprek met DNB over loonontwikkeling

04-09-2017

De FNV heeft met Klaas Knot een constructief gesprek gehad over de loonontwikkeling in Nederland. Aanleiding zijn uitspraken van de DNB president over de lonen die omhoog moeten.

In dit positieve en constructieve gesprek dat FNV-voorzitter Han Busker en coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid Zakaria Boufangacha vandaag met Klaas Knot voerden, kwam ook ter sprake dat het onzekere flexwerk de loongroei remt. Hoewel FNV en DNB beide hogere lonen willen, zijn de routes niet helemaal gelijk. FNV ziet dat mensen met een onzeker contract elke keer weer onderin de loonschaal terecht komen. Zodra ze een vaste baan krijgen, levert dat vaak een inkomensverbetering van tientallen procenten op. Ook ZZP’ers zijn vaak een stuk goedkoper dan werknemers. Volgens DNB bestaat er hoe dan ook loonruimte in sommige sectoren.

De FNV voelt zich gesteund door de brede roep om hogere lonen, ook van DNB, die ook ziet dat veel werkgevers in sectoren waar de winsten enorm zijn, toch hun hand op de knip houden.

De FNV heeft dit jaar een looneis van 2,5 procent en wil meer echte banen, want die zijn de beste garantie op een hoger loon. De FNV maakt zijn looneis voor 2018 bekend op 18 september, de dag vóór Prinsjesdag.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.