Boodschap van 3.300 nee-stemmers glashelder: dit is niet onze cao, wij verdienen beter!

20-11-2017

In een open brief aan KHN en CNV biedt FNV Horeca de uitkomst van de FNV Horeca poll aan over het cao-resultaat voor een nieuwe cao horeca. De schreeuw vanuit horecamedewerkers is duidelijk! Ruim 91 procent zegt NEE tegen het onderhandelingsresultaat.

Van woensdag 15 november tot en met zondag 19 november konden horecamedewerkers en mensen met een hart voor horeca bij FNV Horeca aangeven wat ze van het onderhandelingsresultaat vinden. In totaal zijn er 3.600 stemmen uitgebracht en het resultaat is duidelijk: ruim 91 procent zegt NEE tegen het cao-resultaat!

De boodschap van 3.300 nee-stemmers is glashelder: dit is niet onze cao, wij verdienen beter!



Namens haar leden en achterban roept FNV Horeca zowel KHN als CNV op om de signalen uit de sector en de uitkomst van de poll serieus te nemen. Ons gezamenlijke doel moet zijn om de horeca branche weer tot bloei te laten komen en voor iedereen aantrekkelijk te maken. Een goede cao kan bijdragen aan een beter imago en een eerlijke en fijne werkomgeving met waardering voor de medewerkers.

Wij gaan ervan uit dat KHN en CNV deze resultaten meenemen in hun overwegingen. FNV Horeca is de grootste vakbond voor horecamedewerkers en is altijd bereid om zich in te zetten voor een gezonde en aantrekkelijke branche en staat er voor open om hierover met KHN en CNV in gesprek te gaan.

Nu wachten op uitslag stemming CNV Vakmensen

Op dit moment is het wachten op de uitslag van de stemming bij CNV Vakmensen. Dan weten we of een cao in de horeca wel of niet een feit is. 

Informatiebijeenkomst

Op korte termijn zullen wij een informatiebijeenkomst voor horecamedewerkers organiseren om jullie te informeren over de situatie rondom de cao horeca. Binnenkort hierover meer!

FNV Horeca is altijd bereid geweest naar elkaar toe te bewegen aan de onderhandelingstafel met KHN. Wij hebben steeds de belangen van horecamedewerkers vooropgesteld in onze voorstellen. Die liggen het dichtst bij wat medewerkers willen. FNV Horeca blijft zich inzetten voor een beter loon en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Bekijk hier de voorstellenbrief van FNV Horeca. In deze brief lees je wat onze inzet was aan de onderhandelingstafel met KHN.

Lees ook:
'Al 2.000 personen zeggen nee tegen cao-resultaat, wat zeg jij?'
'Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao'
'Koninklijke Horeca Nederland sluit FNV Horeca uit van cao-overleg'

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.