Gezocht: leden voor de cliëntenraad

09-02-2018

Als (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte en/of werkzoekende heb je meestal te maken met UWV. Elf districtsraden en een Centrale Cliëntenraad adviseren deze uitvoeringsinstantie. Cliëntenraden zijn een soort medezeggenschapsraden voor uitkeringsgerechtigden en mogen advies uitbrengen over alles wat zij belangrijk vinden voor de cliënten. Veel belangenorganisaties, zoals vakbonden en patiëntenorganisaties hebben afgevaardigden in deze raden.

Ook FNV heeft zetels en is op zoek naar kandidaten. Dit vrijwilligerswerk neemt gemiddeld een tot twee dagdelen per week in beslag. Je krijgt van UWV een kleine onkostenvergoeding en zij vergoeden ook je reiskosten. Bijscholing is verplicht en wordt verzorgd door UWV en FNV.

Belangrijk is dat je een uitkering hebt van UWV en ingeschreven staat als werkzoekende. Ook een WW-Plusser is welkom.

Aanmelden

Heb je interesse en kan je in teamverband de collectieve belangen van UWV-cliënten behartigen? Meld je dan uiterlijk 27 februari aan. Stuur je motivatie en cv mee met je aanmelding. Je kunt je aanmelden via vereniging.collectief@fnvhorecabond.nl. Vermeld als onderwerp ‘sollicitatie cliëntenraden UWV’.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.