FNV PENSIOENACTIE WOENSDAG 20 JUNI 2018

19-06-2018

Met ruim 200 aanwezige actievoerders hebben we afgelopen dinsdag 12 juni een goed gesprek gevoerd over de richting van de campagne. Na een korte introductie over de concept-afspraken uit de gelekte stukken is stevig gediscussieerd, waarbij vooral naar voren kwam dat een akkoord niet gesloten kan worden zolang er geen harde garantie op indexatie voor werkenden én gepensioneerden ontstaat, en dat het resultaat voldoende offensief moet zijn. Het actiecomité deelde een brief gericht aan het Ledenparlement waarin zij de uitkomsten langs de meetlat van de drie eisen legt:

Natuurlijk is ook de toets ‘geen verslechteringen’ gedaan. Duidelijk is dat we er nog lang niet zijn. De vergadering roept het Ledenparlement in groten getale op om actievoerders uit de campagne kans te geven deze zorgen toe te lichten richting het Ledenparlement. Tuur heeft toegelicht hoe hij de resultaten beoordeelt, en benadrukt dat er nog veel gedaan moet worden, maar dat er voor hem geen twijfel is dat dit een stap in de goede richting is.

Als er eenmaal een onderhandelingsresultaat ligt, zullen we het definitieve debat over of het ‘genoeg’ is met elkaar moeten voeren. Maar één ding staat als een paal boven water: zolang dat niet het geval is blijven we inzetten op onze drie hoofdeisen, en verslechteringen zullen wij nooit accepteren! Zolang er nog geen duidelijkheid is over de onderhandelingen, is het aan ons om de druk op de ketel te houden.

Daarom hebben we afgesproken in de zomer verder te bouwen aan onze voorhoede van actievoerders, en volop actie te blijven voeren. Daarbij blijft de inzet onze acties zoveel mogelijk te verbreden, zodat onze troepen klaarstaan als het overleg mocht knallen. En natuurlijk blijven we naar buiten toe één vuist maken op onze drie eisen! 

Volgende actie: 20 juni

De eerstvolgende aanleiding voor actie is al snel: op woensdag 20 juni aanstaande spreekt de Tweede Kamer tijdens het Algemeen Overleg over de toekomst van het pensioenstelsel. Van die gelegenheid maken wij gebruik om een podium te maken voor onze eisen.

PROGRAMMA

Ludieke actie
Zoals je van ons gewend bent, zorgen we ervoor dat we op een stevige én ludieke manier onze eisen onder de aandacht brengen. Het wordt een beetje anders dan eerdere keren, maar nog altijd een mooie actie voor zichtbaarheid.

We verzamelen om 11:00 uur in Zalencentrum Kristal, Wegastraat 77, Den Haag.

Let op: we willen je vanwege de actie vragen om zoveel mogelijk met de auto te komen. We gaan géén illegale dingen doen, en uiteraard worden je reiskosten (als je lid bent) vergoed. Begin volgende week ontvang je de definitieve bevestiging met een treinkaartje als je toch met het openbaar vervoer wilt komen.

Manifestatie
Op 20 juni laten we ook in de volle openbaarheid van ons horen, met een actie waarmee we ons verhaal toegankelijk willen maken voor het brede publiek. We gaan door de hele stad heen in gesprek met jong tot oud om hen te informeren over wat er gaande is met de pensioenen.

11:00-12:30 voorprogramma (zie aanmeldformulier)
12:30-13:00 verzamelen op de Lange Voorhout
13:00-13:30 Korte lunch en instructie
13:30-14:30 Pensioenalarm (heel Den Haag door met ons verhaal)
14:30-14:45 Verzamelen en afsluiting

Als je wilt kun je na afloop op eigen gelegenheid aanschuiven bij het Algemeen Overleg pensioenonderwerpen in de Tweede Kamer. Let op: in de Kamer gelden strenge regels. Wij hebben vorige keer een spraakmakende en succesvolle actie gevoerd in de Tweede Kamer, waarmee we de regels hebben gebroken. Daarom is het nu van extra groot belang om je wél gewoon aan de regels te houden. Daarmee houden we als FNV het krediet om actie te kunnen blijven voeren.

Meld je hier aan!

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.