Zorgcollectief FNV/Menzis stopt per 1 januari 2019

26-09-2018

De afgelopen 13 jaar werkten de FNV en zorgverzekeraar Menzis nauw samen in het Zorgcollectief FNV/Menzis. Zo kwamen werk en gezondheid bij elkaar en konden leden van de FNV profiteren van voordeel. Per 1 januari 2019 komt er een einde aan deze samenwerking. Het Zorgcollectief FNV/Menzis houdt op met bestaan.

Ben je verzekerd bij FNV/Menzis, dan heeft dat gevolgen voor jou en je gezinsleden die meeverzekerd zijn.

De afgelopen jaren ontving je als FNV-lid korting op je basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Daarnaast kon je profiteren van exclusieve zorgservices om gezond te leven en vitaal te blijven. Zoals een gratis check van je gezondheid, vergoeding voor leefstijladvies, gratis ondersteuning door de onafhankelijke Werk & Gezondheid Arts, korting op de sportschool en geen eigen risico bij de gezondheidsprogramma’s Stoppen met Roken en Beter Eten. 

Deze voordelen van het Zorgcollectief FNV/Menzis vervallen per 1 januari 2019.

Wat nu?

Je kunt ervoor kiezen om verzekerd te blijven bij Menzis. Medio november ontvang je een nieuwe polis waarna je zelf kunt bepalen of het voorgestelde pakket passend is, je het pakket wilt aanpassen of opzeggen.

We adviseren je om goed te onderzoeken welke zorgverzekering en pakketten bij je passen.

Waarom stopt de samenwerking?

Het contract met Menzis loopt tot eind december. Deze zomer hebben we een uitvraag gedaan bij verschillende verzekeraars om de mogelijkheden voor de collectiviteitsverzekering voor FNV-leden te onderzoeken. Uit dit traject zijn geen nieuwe afspraken voortgekomen. Menzis heeft laten weten niet verder te willen gaan met de samenwerking. Dat is jammer. We hebben de afgelopen jaren samen veel bereikt voor onze leden.

Dertien jaar geleden startten we de samenwerking omdat we onze visie deelden op goede zorg en de invulling daarvan. Ondertussen zijn de visies op zorg en de randvoorwaarden voor samenwerking veranderd en sluiten deze minder aan.

Meer informatie

Lees de Vragen & antwoorden over het einde van FNV/Menzis

Vanaf medio november vind je hier praktische informatie om tot een goede keuze voor een zorgverzekeraar te komen.

Verder vind je vanaf zaterdag 22 september meer informatie op www.fnvmenzis.nl/2019.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.