Dit zien cateringmedewerkers graag in de nieuwe cao

29-11-2018

De huidige cao catering loopt 1 april 2019 af. Daarom gaan we binnenkort starten met het bepalen van de inzet voor onze nieuwe cao. De afgelopen weken hebben we diverse cao-bijeenkomsten in het land georganiseerd om op te halen wat cateringmedewerkers gerealiseerd willen hebben in de nieuwe cao catering. Daarnaast is er onderzoek gedaan onder cateringmedewerkers over de cao catering, het werken in de catering en duurzame inzetbaarheid.

Dit zien cateringmedewerkers graag terug in een nieuwe cao

Er zijn vele punten aangedragen die men graag wilt terugzien in een nieuwe cao catering. De meest voorkomende punten zijn:


Uitkomsten cateringonderzoek

Bijna 600 medewerkers in de catering hebben aan het onderzoek meegedaan. Enkele kenmerken van de deelnemers zijn: de gemiddelde leeftijd was 53 jaar, werkt tussen de 20-40 uur, ruim 73% werkt in de bedrijfscatering op een locatie met 2 tot 10 collega's, 30% is cateringmedewerker, 20% beheerder en 15% manager. De opvallendste zaken uit het onderzoek zijn:


Hoe nu verder?

Maandag 3 december komt de cao-commissie van FNV Catering bijeen om bovenstaande uitkomsten te bespreken en vervolgens een voorstellenbrief op te stellen voor de onderhandelingen voor een nieuwe cao catering in 2019. De cao-onderhandelingen staan gepland op:


Ben je nog niet lid van FNV Catering of wil je de nieuwsbrief ontvangen met daarin het laatste nieuws uit jouw sector? Meld je dan hier aan.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.