Cao zwembaden: Wat vind jij van het eindbod van werkgevers?

21-01-2019

In november 2018 zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe cao-zwembaden. Tijdens deze vierde onderhandelingsronde werd duidelijk dat de werkgevers niet bereid zijn om te bewegen en met de vakbonden tot een onderhandelingsresultaat te komen dat recht doet aan de wensen van de medewerkers binnen de zwembaden. De cao-onderhandelingen zijn vastgelopen en de werkgevers hebben een eindbod uitgebracht. 

Nu de werkgevers een eindbod hebben neergelegd, wil ik graag van jullie horen of het eindbod recht doet aan de hardwerkende medewerkers.

Het eindbod

Loon

Dit willen de vakbonden voor jou afspreken
Een structurele loonsverhoging van 5% op 1 juli 2019 en een cao-looptijd van 1 jaar (van 1 januari 2019 t/m 31 december 2019).

Dit is wat werkgevers bieden
Een loonsverhoging van 1,25% per 1 juli 2019 en 1,50% per 1 januari 2020 met een cao-looptijd van 2 jaar (van 1 januari 2019 t/m 31 december 2020). 

Veiligheid

Dit willen de vakbonden voor jou afspreken
Er is een concreet voorstel gedaan met daarin onder andere de afspraak dat elk zwembad een veiligheidsplan/toezichtplan maakt. Hierin staat o.a. bij welke drukte, welk aantal gekwalificeerde toezichthouders aanwezig dienen te zijn. Als er geen dergelijk veiligheidsplan is of het zwembad houdt zich niet aan het opgestelde plan, dan is het zwembad altijd verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventuele ernstige incidenten en niet de individuele zwembadmedewerker.

Dit is wat werkgevers bieden
In het eerste kwartaal van 2019 wordt in een werkgroep met deskundigen besproken hoe er tot richtlijnen gekomen kan worden. 

Er is meer...

De vakbonden hebben ook op andere onderwerpen, zoals pensioen, werkgelegenheidsafspraken en een fonds-cao voorstellen gedaan. De werkgevers hebben hier ook een eindbod op uitgebracht. Lees hier het totale eindbod van de werkgevers en hier de reactie en voorstellen van de vakbonden

Laat weten wat jij vindt! 

De vakbonden willen graag weten wat jij van het eindbod van de werkgevers vindt. Breng je stem uit vóór 12 februari 2019. Je brengt je stem uit via de website van FNV Publiek Belang. Zij zijn mede-onderhandelaar voor de cao zwembaden.

Praat ook met je collega’s. Wat vinden zij van dit eindbod? Krijgen jullie zo voldoende respect en waardering voor het harde werken? Ook niet-leden kunnen hun mening geven!

Jouw input en die van je collega's is van groot belang. Alleen samen regelen we een sterke cao. Geef je mening en praat erover met je collega's.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.