Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Pensioenbijeenkomsten FNV dreigende pensioenkortingen

07-11-2019

De FNV organiseert in de maand november bijeenkomsten in de regio over de dreigende pensioenkortingen en over de voortgang van de uitwerking van het pensioenakkoord. In verband met de organisatie van de bijeenkomsten verzoeken wij u zich hiervoor aan te melden. 

 

In juni sloten vakbonden, werkgevers en kabinet het pensioenakkoord.
Een akkoord dat erin moet voorzien dat we ook in de toekomst een solidair en eerlijk pensioen voor iedereen in Nederland kunnen blijven opbouwen. Op dit moment werkt FNV, zoals afgesproken, het pensioenakkoord uit.

Het zal niemand ontgaan zijn dat de kranten vol staan met berichten over de problematische situatie van onze pensioenfondsen.. Miljoenen mensen, werkenden en gepensioneerden, dreigen gekort te worden op hun pensioenen. En op veel cao-tafels worden we daarnaast geconfronteerd met de noodzaak van versoberingen van de pensioenregeling en/of met (enorme) premiestijgingen.

De FNV vindt dat minister Koolmees zijn verantwoordelijkheid moet nemen.
Hij moet iets doen om onnodige kortingen, forse ingrepen in pensioenregelingen en enorme premiestijgingen te voorkomen. De FNV vindt dat Koolmees zijn verantwoordelijkheid kan nemen. In het pensioenakkoord is namelijk de basis gelegd voor een nieuw stelsel. Men is nu bezig met de uitwerking hiervan en alle regels worden herijkt. Dus stop de onnodige korting van de pensioenen nu en werk samen het nieuwe contract uit.

De FNV organiseert ledenbijeenkomsten om u over het bovenstaande te informeren. Waar staan wij nu en wat moet er gebeuren. Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen de informatie tot zich te nemen organiseren wij naast de regionale bijeenkomsten ook een Webinar (voorlichtingssessie via internet). U kunt dus thuis of vanuit een andere plek de informatiesessie bijwonen. Dit webinar staat gepland op 21 november 2019 om 20.00 uur (Klik HIER om u aan te melden voor dit webinar).

Aanmelden voor een van de bijeenkomsten: Klik HIER
 

Bron: FNV

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.