Coronavirus ook voor verblijfsrecreatie grote gevolgen

16-03-2020

De gevolgen van het Coronavirus zijn op dit moment overal in het land merkbaar. FNV Recreatie wil dat de overheid regelt dat de WW-uitkering tijdens werktijdverkorting niet in mindering wordt gebracht bij een mogelijke nieuwe WW-periode bij ontslag. 

In de verblijfsrecreatie ondervinden veel bedrijven, die afhankelijk zijn van toerisme, direct de gevolgen van het coronavirus. Ook voor deze bedrijven zijn de gevolgen desastreus. Center Parcs heeft besloten om alle parken in Nederland te sluiten vandaag met ingang van 12.00 uur. Maar ook parken zoals de Efteling, Toverland, Wildlands Emmen, Libema dierenparken en Burgers Zoo zijn gesloten. Andere vakantieparken zoals Roompot en Landal nemen ook de nodige maatregelen.

Bezorgde medewerkers
Er is veel onrust en onzekerheid onder medewerkers in de recreatie. FNV Recreatie wordt overspoeld met vragen. Voor veel medewerkers zal naar alle waarschijnlijkheid werktijdverkorting worden aangevraagd. FNV Recreatie vertrouwt erop dat werkgevers medewerkers het loon, over de periode dat ze WW ontvangen, tot 100% doorbetaald worden.

FNV Recreatie is van mening dat vanuit de overheid geregeld moet worden, voorzover dat nog niet geregeld is, dat WW tijdens werktijdverkorting niet in mindering wordt gebracht op een eventuele nieuwe WW-periode bij ontslag. Mocht een medewerker onverhoopt binnen 26 weken na afloop van de periode werktijdverkorting werkloos worden.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.