FNV Horeca: teleurstelling over verwachte maatregelen horeca

13-10-2020

Naar verwachting kondigt het kabinet vanavond maatregelen af die de horeca zwaar zullen raken. FNV Horeca snapt dat deze maatregelen er vanuit gezondheidsoogpunt moeten komen, maar is teleurgesteld over de wijze waarop deze maatregelen tot stand zijn gekomen.

Onbegrip

Voor FNV Horeca is het onbegrijpelijk dat er afgelopen dagen geen overleg met de partners in de horeca (waaronder FNV Horeca en Koninklijke Horeca Nederland) is geweest om scenario’s door te spreken. Hierdoor is er onvoldoende draagvlak binnen de sector  voor deze zware maatregelen. Door het gebrek aan overleg wordt de sector ook geen perspectief geboden: hierdoor weten werknemers en bedrijven in de horeca niet waar ze aan toe zijn en blijven hun vooruitzichten vaag.

Teleurstelling

FNV Horeca is daarnaast teleurgesteld over de timing van deze zware ingreep. Waren deze maatregelen eerder effectief ingevoerd, dan hadden horecaondernemers mogelijk de kans gehad om deze herfstvakantie nog enige compenserende inkomsten te kunnen genereren.

Grote zorgen om toekomst horeca

FNV Horeca is bezorgd over de toekomst van de sector. Welke gevolgen zullen deze maatregelen hebben op de medewerkers die bewust en met passie gekozen hebben voor het werken in de horeca? Verwacht wordt dat de maatregelen die vanavond worden aangekondigd de zoveelste klap zijn voor de sector: de kans dat ondernemingen het niet zullen halen wordt groter waardoor opgeleide medewerkers  werkloos worden of  noodgedwongen in een andere sector moeten gaan werken.  Terwijl het voor de verdere toekomst van de sector juist heel belangrijk is om deze goed opgeleide medewerkers vast te houden.

Werknemers en werkgevers in de horeca hebben dit jaar laten zien dat zij flexibel zijn en met de ontwikkelingen mee kunnen bewegen om samen corona onder controle te krijgen. Alles in het belang van de veiligheid van gasten, medewerkers én ondernemers. 

FNV Horeca vindt dat de sector met de maatregelen die vandaag worden afgekondigd, disproportioneel hard wordt aangepakt. Edwin Vlek bestuurder FNV Horeca:  “Wij verwachten daarom van de overheid dat deze met aanvullende steunmaatregelen komt om de sector tegemoet te komen. En belanghebbende partijen te betrekken in het opstellen van de routekaart om perspectief aan de sector te bieden.”

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.