Verkiezingen ledenparlement 2021

03-12-2020

Zoals in iedere vereniging, bepalen de leden zelf de richting van de FNV. Maar het is best lastig vergaderen met bijna 1 miljoen leden. Daarom zijn er ‘verenigingsorganen’ binnen de FNV waar standpunten, koers en beleid worden besproken en vastgesteld. Het ledenparlement is er daar een van en is de algemene ledenvergadering van de FNV en bestaat op dit moment uit 105 leden die representatief zijn voor alle sectoren die de FNV vertegenwoordigd.

Het ledenparlement:


Naast herkenbare sectoren zoals Zorg & Welzijn, Horeca en Onderwijs zijn ook specifieke doelgroepen als Jongeren, Uitkeringsgerechtigden en Vrouwen in het ledenparlement vertegenwoordigd. Het huidige ledenparlement blijft aan tot begin 2021. Op dat moment worden de taken overgedragen aan een nieuw te verkiezen ledenparlement dat zal aanblijven tot 2025.

Huidige ledenparlementskandidaten FNV Horecabond stellen zich verkiesbaar

FNV Horecabond heeft twee zetels in het ledenparlement. In het huidige ledenparlement vertegenwoordigen Ronald Plokker (sector horeca) en Sonja Homan (sectoren catering en recreatie) FNV Horecabond. Voor de komende nieuwe verkiezingen stellen zij zich graag opnieuw kandidaat. FNV Horecabond is met deze kandidaten in ieder geval vertegenwoordigd in het ledenparlement.

“Je kunt op sociale media roepen dat het allemaal anders moet, maar om echt zaken te veranderen, moet je zelf meedoen. En dat kan in het ledenparlement."
Ronald Plokker, lid ledenparlement horeca

"Ervaring binnen de cao-commissie helpt mij bij het vertegenwoordigen van de bond in het Ledenparlement."
Sonja Homan, lid ledenparlement catering/recreatie

Heb jij interesse in de functie van lid van het ledenparlement namens FNV Horecabond? Meld je voor eind december 2020 aan via vereniging.collectief@fnvhorecabond.nl.

Bekijk hier meer informatie over de inhoud van de functie.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.