Kabinet, breek de horeca niet en ga over tot 100% schadevergoeding

26-11-2021

Het Kabinet besluit vandaag tot nieuwe coronamaatregelen. De voorgestelde avondlockdown zal de horeca wederom hard treffen, verwacht FNV Horeca. Om de aangerichte schade van het coronabeleid in de horeca te beperken en de groeiende onzekerheid bij horecamedewerkers weg te nemen, moet de overheid overgaan tot 100% schadevergoeding, aldus FNV Horeca. Loonkosten en de vaste lasten van bedrijven moeten volledig worden vergoed.

Nog één zetje en de horeca breekt

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “De horeca heeft in 2020 en 2021 veel veerkracht getoond. Maar iets kan buigzaam zijn; als het buigen uiteindelijk te ver gaat, dan breekt het. En in die situatie verkeert de horeca op dit moment. Nog één klein zetje en de sector breekt.  En dat moeten we koste wat kost voorkomen. Laten we niet vergeten dat er tienduizenden ondernemers en honderdduizenden werknemers hun dagelijks brood verdienen in deze sector. Het is hoog tijd dat het belang van de horeca wordt erkend. Als sociale huiskamer van de maatschappij en opleider van de toekomst.”

Vakkrachten onmisbaar

Volgens FNV Horeca kunnen ondernemers het zich niet permitteren nóg meer medewerkers naar huis te sturen of dat medewerkers eieren voor hun geld kiezen en op eigen initiatief de sector verlaten. Vlek: “Het kleine groepje vakkrachten dat de sector nu nog rijk is, moet in de horeca blijven werken. Hun kennis en ervaring is onmisbaar voor wanneer de horeca straks weer volledig mag gaan draaien.”

 

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.