Status onderhandelingen cao dierentuinen

22-12-2021

Werkgevers uit de dierentuinen en vakbonden (CNV Vakmensen en FNV Recreatie) zijn twee keer bijeen geweest (op 24 november 2021 en 13 december 2021 jl.) om te onderhandelen over een nieuwe cao dierentuinen 2022. Dit waren beide keren verkennende gesprekken, echter is er nog weinig voortgang geboekt. Partijen liggen nog heel ver uit elkaar en hebben een lange weg te gaan, maar hebben wel de intentie uitgesproken om tot een goede cao voor de medewerkers in de dierentuinen te komen. Er is dan ook afgesproken om in het nieuwe jaar op 11 januari 2022 verder te praten.

Hoe zien de verschillen eruit?


Hoe nu verder?

Maandag 20 december 2021 is de stand van zaken in de cao commissie dierentuinen besproken. De cao commissie heeft de onderhandelaar van FNV Recreatie de opdracht gegeven om contact met de werkgevers op te nemen en daarbij de mogelijkheden te onderzoeken om tot goede cao afspraken te kunnen komen.

In de vergadering van de cao commissie dierentuinen die op maandag 10 januari 2022 zal worden gehouden, zal de onderhandelaar van FNV Recreatie daar verslag van doen en zal de cao commissie vervolgens het mandaat voor de onderhandelingen van dinsdag 11 januari 2022 vaststellen.

Mocht je na het lezen van bovenstaande suggesties hebben danwel mee willen praten in de cao commissie over de nieuwe cao dierentuinen 2022. Stuur dan een mail naar recreatie@fnvrecreatie.nl

 

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.