Nederlandse attractieparken populair bij buitenlanders

15-08-2017

Nederlandse attractieparken doen het goed op het wereldtoneel. Naar verwachting stijgen de bezoekersaantallen van Nederlandse parken zowel dit jaar als volgend jaar, met name door de komst van buitenlandse bezoekers.

Toeristen worden getrokken door de kwaliteit van de attractieparken, de overnachtingsmogelijkheden en de relatief lage toegangsprijzen, schrijft ABN Amro in een nieuw rapport over de sector.

De bank schat dat attractieparken en dierentuinen dit jaar - bij de huidige weersverwachting - 3 procent meer bezoekers mogen ontvangen. In 2018 zijn dat er nog eens 2,5 procent meer. Veel buitenlandse pretparken zien de bezoekersaantallen juist dalen.

Duitsers

Een deel van de groei komt uit Duitsland en België, waar sprake is van economische groei en een lagere werkloosheid. Bij attractiepark Slagharen komt nu al bijna 30 procent van de bezoekers uit Duitsland.

Investeringen in bungalowparken en hotels moeten ervoor zorgen dat buitenlandse bezoekers langer in een attractiepark blijven. Slagharen, Duinrell, De Efteling en Safaripark Beekse Bergen investeerden de laatste jaren in uitbreiding en kwaliteit van slaapplaatsen.

Lees meer op nos.nl.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.