Werk je in de recreatie en ben je ouder dan 18 jaar? Dan bouw je via jouw werkgever pensioen op bij het Pensioenfonds Recreatie. Naast dit pensioen ontvang je van de overheid een Algemene Ouderdomswetuitkering (AOW). 

De opbouw van je pensioen is niet geregeld in de cao, maar in de pensioenregeling voor recreatiemedewerkers. Dit betekent dat deelname aan de pensioenregeling verplicht is voor medewerkers die werkzaam zijn in recreatiebedrijven.Naast dit pensioen ontvang je van de overheid een Algemene Ouderdomswet Uitkering (AOW). 

Algemene Ouderdomswet

Iedereen die in Nederland woont of werkt en 15 jaar of ouder is, is automatisch verzekerd voor de AOW. Elk jaar dat je verzekerd bent, bouw je 2% op. Was je voor je AOW-leeftijd 50 jaar lang verzekerd voor de AOW, dan heb je recht op een volledige AOW. De AOW-leeftijd wordt stapsgewijs verhoogd. Je ontvangt jouw eerste AOW-uitkering op de dag dat je de AOW-leeftijd bereikt. Op de website van de Rijksoverheid kun je meer informatie vinden en bekijken wanneer jij recht hebt op AOW.

Pensioen

Je bouwt vanaf je 18e verplicht ouderdomspensioen op bij Pensioenfonds Recreatie, dit geldt ook voor partnerpensioen op risicobasis en een wezenpensioen.

Voor dit pensioen betaal je een premie. Deze premie houdt jouw werkgever in op je bruto salaris. Op je loonstrook kun je zien hoeveel er wordt ingehouden. Jouw werkgever betaalt ook premie aan het Pensioenfonds Recreatie. Hoeveel hij afdraagt kun je bij hem vragen. Dit staat niet op je loonstrook.

Je kan naast de AOW en de pensioenopbouw zelf ook maatregelen nemen om je inkomen als je met pensioen gaat te verhogen. Eén van de mogelijkheden is om extra ouderdomspensioen bij Pensioenfonds Recreatie op te bouwen. Meer informatie over deze mogelijkheid en extra pensioenpremies vind je op deze website.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.