Wat doen we voor jou?

Naast een goed inkomen en prettige secundaire voorwaarden, is én blijft werkplezier toch het belangrijkste in je baan. Werkplezier is afhankelijk van vele verschillende factoren. FNV Recreatie maakt zich voor al deze zaken sterk. Wij strijden voor arbeidsvoorwaarden, passie voor vakmanschap en aandacht voor leerbedrijven, scholing, pensioen en veiligheid. Alleen samen maken we de recreatie sterk!

Met het lidmaatschap van FNV Recreatie bescherm jij jezelf op het moment dat je een probleem met je werkgever hebt en ga je goed voorbereid aan de slag. Daarbij heb je altijd iemand om op terug te vallen binnen FNV Recreatie en profiteer je van vele voordelen. En hoe meer leden, hoe sterker wij staan. En daar profiteer jij ook van!

Direct lid worden

 Wat houdt het FNV Recreatie lidmaatschap in? 

Een lidmaatschap bij FNV Recreatie is in eerste instantie bedoeld om samen, met andere recreatie partijen, te zorgen voor een sterke sector. De recreatie cao wordt afgesproken door HISWA-RECRON met de vakbonden FNV Recreatie en CNV Vakmensen. Deze cao dient als verplichte arbeidsovereenkomst voor zowel de werkgever als de werknemer. 

Ben je lid van FNV Recreatie? Dan heb je de mogelijkheid om input te geven voor de uiteindelijke cao. Daarnaast profiteer je met een lidmaatschap van exclusieve voordelen en ontvang je altijd de antwoorden op je brandende vragen over werk en inkomen. Bekijk voor meer info de lidmaatschapsvoordelen en het reglement.

Waarom lid worden van FNV Recreatie

Met een lidmaatschap bij FNV Recreatie profiteer je van vele verschillende voordelen en kun je altijd op iemand terugvallen bij vragen of eventuele problemen. 

Een paar voordelen die bij het lidmaatschap van FNV Recreatie​ horen:

  • Juridisch advies bij problemen over werk en inkomen. 

  • Gratis loopbaanadvies en trainingen.

  • Mogelijkheid tot aansluiten bij collectieve zorgverzekering. 

  • Belastingadvies en korting op verzekeringen.

  • Tot €88 belastingvoordeel per jaar door aftrek contributie. 

  • Nog veel meer...

Benieuwd? Bekijk hier alle ledenvoordelen van FNV Recreatie

 

Hoe word je lid van FNV Recreatie?

Lid worden van FNV Recreatie kan al eenvoudig binnen enkele minuten. Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen één van de drie verschillende lidmaatschappen, Basis, Zeker! of Leerling, kun je jouw persoonlijke gegevens invullen en lid worden. 

Benieuwd naar de verschillende lidmaatschappen, bijbehorende kosten en voordelen?

Wil je aan de slag als actief lid? Ook dat is mogelijk. Bekijk de opleidings- en functie mogelijkheden en kijk wat jij voor de leden en de recreatiesector kunt betekenen. 

Wat zijn de kosten van een lidmaatschap bij FNV Recreatie?

De maandelijkse lidmaatschap kosten verschillen per lidmaatschap. Bij zowel het Basis als bij het Zeker! Lidmaatschap ontvang je voor de eerste vier maanden een korting. Daarna is de contributie een standaard maandelijks bedrag. Ben je 21 jaar of jonger, werk je parttime, ontvang je een uitkering of ben je leerling, dan ontvang je korting op je lidmaatschap.  Vergelijk de voordelen en kosten van alle FNV Recreatie lidmaatschappen

Om de kosten te verminderen is het mogelijk om jaarlijks een deel van je betaalde contributie terug te vragen via je werkgever. Dit kan oplopen tot 40% van het jaarlijks betaalde bedrag. Je werkgever heeft hiervoor een bewijs van vakbondscontributie nodig, die kun je downloaden op je persoonlijke accountpagina van FNV Recreatie.

Ben je ZZP’er? Dan kun je de kosten voor het lidmaatschap opvoeren als beroepskosten bij de aangifte inkomstenbelasting. 

Lidmaatschap opzeggen

Het lidmaatschap van FNV Recreatie is maandelijks opzegbaar. Voordat je opzegt is het goed om te weten dat je 50% korting op je contributie kan krijgen. Dit is van toepassing als je minder uren gaat werken, je (tijdelijk) werkloos bent geworden of met pensioen gaat. Laat het ons weten en wij passen je contributie aan of we kijken samen of een ander lidmaatschapspakket beter bij je past. 

Wil je alsnog opzeggen? Dan vind je hier informatie over hoe het lidmaatschap opgezegd kan worden.

Veelgestelde vragen over het lidmaatschap
 

Wat kost het om lid te worden van FNV Recreatie​?

Waarom lid worden van vakbond?

Maakt het uit van welke vakbond je lid wordt?

Wie kan er lid worden van een vakbond?

Hoe kun je lid worden van een vakbond?

Wat houdt het lidmaatschap bij FNV Recreatie in?

Hoe lidmaatschap vakbond opzeggen?

Is een lidmaatschap bij een vakbond aftrekbaar?

 

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.