Dit is de Leukste Collega 2017 in de Recreatie!

13-11-2017

"De passie van juf Ellen spat er nog altijd vanaf"
 

Ze komt uit een hartstochtelijke zwemfamilie, kreeg als tiener in 1977 een baan bij zwembad De Lieberg in Hilversum, heeft er zowat alle functies vervuld en na 40 jaar geeft ze nog altijd met liefde les aan de allerkleinsten. Voor teamleider Martijn Caumon redenen genoeg om Ellen Grob te nomineren voor de wedstrijd Leukste Collega die FNV Recreatie organiseerde. De jury was het met hem eens en we verrasten de winnaar terwijl ze nietsvermoedend lesgaf. Ellen: “Dit is het leukste werk van de wereld.”


Sectorbestuurder Johan Bijlsma overhandigt de prijs aan Ellen Grob

Liefde en lol voor zwemmen kreeg Ellen al van huis uit mee. Haar 15 jaar oudere zus Adrie Lasterie was in de zwemsport in de jaren zestig Nederlands en Europees kampioen en won zelfs een zilveren medaille op de Olympische Spelen. Heel vaak was kleine Ellen erbij als haar zus trainde in het zwembad en zo is haar liefde voor deze sport vanzelf gegroeid.

87 aanmeldingen

Op haar 18e begon Ellen in de schoonmaak bij zwembad De Lieberg in Hilversum, maar algauw mocht ze zwemles geven. Veertig jaar later is juf Ellen er nog steeds. Niet omdat het moet, maar omdat ze het nog zo leuk vindt. Als ze door Hilversum loopt is ze een bekende, want vele inwoners hebben les bij haar gehad. Teamleider Martijn Caumon wilde heel graag Ellen in het zonnetje zetten en nomineerde haar voor onze wedstrijd Leukste Collega in de Recreatie. We kregen maar liefst 87 aanmeldingen binnen.

Martijn: “Ellen geeft al jaren met veel enthousiasme en passie de lessen AquaMini, en is al haar hele leven aan De Lieberg verbonden. Pasgeleden heeft Ellen de derde generatie van een familie mogen begroeten tijdens een van deze lessen.” Ellen (FNV-lid): “Ik heb niet aan één stuk door hier gewerkt. Als je vroeger zwanger werd, werd je eervol ontslagen. Maar m’n zoon was nog geen half jaar oud toen ik werd gevraagd of ik terug kon komen. En dat gebeurde bij de volgende zoon opnieuw. Tot 1985, want toen was het geld op. In ’90 vroegen ze me terug voor schoolzwemmen. Dat is goed, zei ik, maar tussen de middag en na schooltijd wil ik thuis zijn. En ik wil een vast contract. Twintig jaar geleden kwam het zwembad in handen van Optisport en werd ik hoofd zwemzaken. Op m’n vijftigste dacht ik, ik stop ermee. Martijn haalde me over te blijven, gelukkig. Ik werk minder uren en geef les aan de allerkleinsten. Ik zie ouders en grootouders terug die bij mij nog als baby of kind les hebben gehad. Je bouwt zo’n mooie band op met die kleintjes en je kunt ze alles leren.”

Fijn team collega’s

Ellen nam tien jaar geleden Martijn aan toen zij nog hoofd zwemzaken was. Nu is Martijn sinds kort haar leidinggevende. Ellen: “Martijn en ik brainstormen over hoe zaken beter of anders zouden kunnen. Hij waardeert mijn deskundigheid. We zijn een fijn team van zo’n 25 collega’s, we kunnen veel tegen elkaar zeggen, alles is bespreekbaar. Dat maakt ook dat ik hier heel graag werk. En dan word ik ook nog uitgeroepen tot Leukste Collega!”

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.