Verklaring over mediaberichten pensioenen

30-05-2018

Vanochtend stond in De Telegraaf een bericht waarin de suggestie wordt gewekt dat FNV een handtekening onder een pensioenakkoord heeft gezet. Dit is echter niet correct. 

De FNV en de andere vakcentrales ontkennen met klem dat sprake is van een pensioenakkoord. De FNV wil een toekomstbestendig pensioenstelsel. Een mogelijk pensioenakkoord is er pas als het ledenparlement van de FNV na raadpleging van de leden ergens ja tegen zegt. En daar zijn we nu absoluut nog niet. Dat zegt de FNV in een verklaring naar aanleiding van berichten dat sprake zou zijn van een pensioenakkoord.

Serieuze gesprekken

Wat er wel gebeurt is dat in nauwe samenspraak met de vakcentrales CNV en VCP er serieuze gesprekken worden gevoerd in de SER. De FNV-inzet daarbij is bekend. Daarbij gaat het om onderwerpen als de AOW-leeftijd en sneller aanpassen van de pensioenuitkeringen aan de stijging van prijzen en lonen. In zo’n onderhandelingsproces circuleren stukken en concepten.
De Telegraaf schrijft letterlijk dat de FNV ergens een handtekening onder zou hebben gezet. Dat is dus uitdrukkelijk niet het geval.

Goed pensioen voor iedereen

De FNV knokt voor een goed pensioen voor iedereen: op tijd kunnen stoppen met werken, en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Nu en in de toekomst. Daarom eist de FNV:


Verslechteringen zal de FNV nooit accepteren.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.