Praat mee over de cao recreatie!

09-01-2019

Per 1 januari 2019 is de huidige cao recreatie afgelopen. De werkgevers en vakbonden onderhandelen daarom over een nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn echter tijdens het laatste overleg van dinsdag 4 december 2018 vastgelopen. Uit het loonbod blijkt dat werkgevers hun eigen medewerkers niet serieus nemen.

Loonbod werkgevers

De werkgevers hebben een loonbod en looptijd voor de nieuwe cao voorgesteld. Zij stellen een loonsverhoging voor van 2,25% per 1 oktober 2019 en een zelfde verhoging in 2020 bij een cao looptijd van twee jaar. De vakbonden legden afgelopen november en december het loonbod van de werkgevers voor aan alle recreatiemedewerkers en deze brachten massaal hun stem uit. De uitkomst is kraakhelder. Ruim 96% vindt het loonbod niet acceptabel. Ondanks de vele reacties, zijn de werkgevers niet bereid met een beter bod te komen. Sterker nog: ze zeggen dat medewerkers het ook een prima voorstel vinden!

Kom naar de cao-bijeenkomst en praat mee!

Donderdag 31 januari 2019 organiseert FNV Recreatie een speciale cao-bijeenkomst in Utrecht van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst kan je actief meepraten over de vervolgstappen. Wij horen graag wat jij vindt dat er moet gebeuren. Samen staan we sterker. Alle recreatiemedewerkers zijn welkom.

Meld je aan! 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.