Onderhandelingen cao recreatie gestart

02-11-2021

Werkgevers- en werknemerspartijen (HISWA-RECRON, CNV Vakmensen en FNV Recreatie) hebben maandag 1 november 2021 voor het eerst aan de onderhandelingstafel gezeten om over een nieuwe cao recreatie te praten. Dit was de eerste ronde waarbij partijen de voorstellen die zij hebben ingediend hebben toegelicht.

Van onderhandelingen is het nog niet gekomen. Werkgevers zullen deze week de voorstellen van werknemerspartijen bespreken met hun achterban (Arbeidsvoorwaardencommissie HISWA-RECRON).

FNV Recreatie heeft aangegeven dat de uitgebreide voorstellenbrief gezien moet worden als een wensenlijst en dat niet alles in één keer in de nieuwe cao gerealiseerd kan worden. In een eerste reactie hebben werkgevers afwijzend gereageerd op de voorstellen aangaande de eindejaarsuitkering en toeslag voor onregelmatig werken. Ook waren ze niet enthousiast over ons voorstel aangaande eerlijke beloning.

Ook werkgevers ervaren de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt en vinden een loonsverhoging in 2022 en 2023 wel gepast, maar duidelijke bedragen en/of percentages zijn met uitzondering voor de jeugdschalen (1 t/m 4) nog niet genoemd. FNV Recreatie verwacht dat het vervolg van de onderhandelingen voornamelijk zal gaan over de hoogte van de collectieve loonsverhogingen in 2022 en 2023.

Maandag 15 november zal er verder onderhandeld worden.

Voorstellenbrieven
 

 

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.