NOW5 (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid)

09-12-2021

Nu het Corona-virus weer oplaait en er weer strengere maatregelen gelden heeft het kabinet besloten een nieuw steunpakket op te tuigen voor ondernemers om hen zo goed mogelijk door de crisis heen te helpen.

De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is terug. Dit betekent dat werkgevers over de periode 1 november t/m 31 december 2021 voor een groot deel gecompenseerd kunnen worden in de loonkosten voor het personeel. De NOW 5 kan naar verwachting vanaf medio december worden aangevraagd bij het UWV. Meer informatie over NOW 5 vind je in onderstaande factsheet.

NOW verlengd tot en maart 2022

Werkgevers kunnen ook voor de maanden januari, februari en maart 2022 de NOW aanvragen zodat ze hun personeel kunnen doorbetalen. Deze NOW 6 ligt op een vergelijkbaar niveau als de NOW 5-subsidie. Besloten is om het maximale omzetverlies waarvoor werkgevers via de NOW een tegemoetkoming in de loonkosten kunnen ontvangen omhoog gaat naar 90% i.p.v. 80%. Dit geldt ook voor NOW 5.0. Tijdens de NOW kunnen werkgevers 85% van de loonkosten vergoed krijgen bij minimaal 20% omzetverlies. De subsidie keert tot maximaal 90% omzetverlies uit.

 

(Bron: Rijksoverheid)

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.