Jonger dan 34 jaar? Meld je aan voor de Young Academy!

12-01-2023

Ben jij lid, jonger dan 34 jaar en wil je actief worden binnen de bond? Meld je dan aan voor de Young Academy, hét opleidingstraject voor jongeren.

Wat gaan we doen tijdens de Young Academy
Kennis en praktijk, daar draait het om. Je volgt 5 Masterclasses waarin verschillende thema’s aan bod komen, zoals solidariteit, beïnvloeden, collectieve kracht, rechten en plichten, meerwaarde van de vakbond en pitchen.

De kennis en vaardigheden die je opdoet kan je direct in de praktijk gebruiken. Volg je alle masterclasses, dan ontvang je een uniek Young Academy certificaat. Een voorwaarde voor deelname is wel dat je alle Masterclasses volgt.

Het programma
Elke Masterclasses duurt van 10.30 – 17.00 uur. De eerste en laatste bijeenkomst sluiten we af met een diner van 18.00 – 20.00 uur op een inspirerende locatie.

DATUM MASTERCLASSES WAT GAAN WE DOEN? LOCATIE
21 februari Jij, de ander en de wereld om je heen Verschillende communicatiestijlen bekijken in relatie tot je persoonlijkheid door middel van Personal Mapping. 

Kennismaken met de vakbeweging, een inspiratieopdracht en reflecteren op de betekenis op het belang van samen optrekken. Wat betekent dat voor jou, nu en straks.
Vakbondsmuseum De Burcht, Amsterdam

Diner: Restaurant Koosje, Amsterdam
7 maart Recht en Gerechtigheid Jurist vertelt over individueel en collectief. Wanneer bereik je het meeste?

Hoger- Lagerhuis debat, hoe breng ik mijn standpunten op basis van argumentatie naar voren en word ik gehoord?
Vakbondshuis Utrecht
Ledenparlement
4 april Beïnvloeding Theorie over beïnvloeding en collectieve kracht. Hoe kan jij zelf invloed uitoefenen?

Bezoek aan de Tweede Kamer inclusief een rondleiding door een Tweede Kamerlid
Vakbondshuis, Den Haag
9 mei Vertel je verhaal en luister naar de ander Hoe presenteer je jezelf het beste, hoe zorg je dat je boodschap overkomt? Tips en tricks over hoe jezelf sterk neer te zetten.

Het voorbereiden en maken van een goede pitch.
Vakbondshuis, Amsterdam
22 mei Ledencongres Maak kennis met de vereniging op het Ledencongres van FNV Horeca. Welke rol kunnen jongeren spelen? Locatie volgt
6 juni Jij bent de vakbond Een enerverende afsluiting van de afgelopen weken met een terugblik op jullie ontwikkeling en vooruitkijkend naar de toekomst. FNV Vakbondshuis Dordrecht

Diner: Restaurant Post


Waarom meedoen?
Inmiddels hebben in voorgaande jaren vele jongeren de opleiding afgesloten. Veel van onze deelnemers hebben wij met deze opleiding kunnen inspireren. Het volgen van de masterclasses is gratis voor jou als lid van FNV Horeca, FNV Catering of FNV Recreatie en ook je reiskosten worden door ons vergoed.

Meld je aan!
Meld je aan vóór maandag 13 februari 2023. Je kunt je aanmelden bij Louise de Jong door een e-mail te sturen naar l.cools@fnvhorecabond.nl. Mocht je vragen hebben, dan horen we dat uiteraard ook graag.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.