Kandidaten Raad van Toezicht

08-05-2023

FNV Horecabond is een vereniging van ruim 23.000 leden. Om alle taken uit te kunnen voeren voor onze leden zijn er 30 collega's in dienst. De vereniging en werkorganisatie worden aangestuurd door het Bestuur met ondersteuning van het Managementteam. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het door het Bestuur gevoerde beleid, bepaalt de koers en zet het beleid uit.  

Hieronder vind je twee leden die kandidaat worden gesteld voor de Raad van Toezicht:

"Vanaf 27 april ben ik gedeeltelijk gepensioneerd. Mijn carrière heeft zich voornamelijk afgespeeld bij de NH Hotel Group, waarbij ik eerst in diverse functies gewerkt heb binnen NH Conference Centre Koningshof (meeting & conference management). In 2005 ben ik lid geworden van de Landelijke Ondernemingsraad van NH en de afgelopen 10 jaar ben ik de voorzitter van deze landelijke OR geweest en daarnaast, de afgelopen 7 jaar tevens de vice-voorzitter van de Europese Ondernemingsraad.

Vanaf 28 april blijf ik voorlopig nog betrokken bij NH, omdat ik in deeltijd doorga binnen de “Labour Werkgroep” van NH, een werkgroep die zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen onze hotels. In mijn functie als voorzitter van de Ondernemingsraad heb ik voldoende bestuurlijke ervaring opgedaan, maar heb ik ook, als intermediair tussen werkvloer en management, een goed gevoel voor politieke verhoudingen opgedaan.

Werken in de horeca is een mooi vak, maar de beloning voor dat werk is nog niet altijd zoals het zou moeten zijn. Ik ben dan ook sinds een aantal jaar lid van de cao-commissie, omdat ik vind dat een goede cao bijdraagt aan het belang van de branche en van de medewerkers. Een sterke vakbond is daarvoor belangrijk, want er zijn binnen de branche nog heel veel mensen werkzaam die niet vertegenwoordigd zijn door een goede Ondernemingsraad.

Ik wil als lid van de Raad van Toezicht mijn ervaring, ideeën over een gezonde branche en enthousiasme voor het werk daarin, gebruiken om het Hoofdbestuur van onze vakbond te voorzien van impulsen voor een goed beleid."

Sinds 2011 werk ik bij Huuskes als projectmanager. Het gaat hierbij om vraagstukken betreffende 'eten en drinken' in zorginstellingen. 

Mijn motto: “Wees gepassioneerd en ga met enthousiasme vooruit tot je jouw doel hebt bereikt”.

Mijn doel binnen de Raad van Toezicht: "Samenwerken met de andere leden van de raad van toezicht aan een gezonde Horecabond naar de toekomst gericht. Waarbij de leden het laatste woord hebben."
 

Verkiezing tijdens Ledencongres maandag 22 mei

Tijdens het Ledencongres in het Spoorwegmuseum Utrecht staat deze verkiezing op de agenda. Als lid heb je hierbij een belangrijke stem. Daarnaast praten we je bij over de ontwikkelingen in onze sectoren en kun je een tweetal interactieve workshops volgen! 

 

Meld je aan voor het Ledencongres

 

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.