Pensioenfonds Recreatie nieuwe pensioenregeling

07-05-2024

Vanwege de nieuwe pensioenwet op 1 juli 2023 moest er een nieuwe pensioenregeling worden gemaakt. FNV Recreatie heeft eind 2023 met werkgeversvereniging HISWA-RECRON afspraken gemaakt over de inhoud van een nieuwe regeling. Deze afspraken staan in het ‘transitieplan’.

Transitieplan
In het transitieplan zijn afspraken gemaakt over:
-           wanneer de nieuwe pensioenregeling ingaat
-           hoe de nieuwe regels er ongeveer uitzien
-           het omzetten van de opgebouwde pensioenen naar de nieuwe regels
-           een zo eerlijk mogelijke overgang van de oude naar de nieuwe regels

Implementatieplan
Op basis van deze afspraken is het bestuur van Stichting Pensioenfonds Recreatie aan de slag gegaan om een implementatieplan te maken. Daarbij was het de bedoeling om de nieuwe pensioenregeling al per 1 januari 2025 in te laten gaan.

Ingangsdatum nieuwe regeling
Voor de overgang naar de nieuwe regels voor pensioen moet er veel gebeuren. Het is erg belangrijk dat die overgang heel zorgvuldig gebeurt. Het bestuur van Stichting Pensioenfonds Recreatie heeft gemerkt dat ze meer tijd nodig heeft om dat goed te doen. Daarom heeft het bestuur van Stichting Pensioenfonds Recreatie het besluit moeten nemen om de beoogde overgangsdatum met een jaar te verschuiven naar 1 januari 2026.

Voortgang
Het bestuur van Stichting Pensioenfonds Recreatie gaat op volle kracht verder met de voorbereidingen voor de overgang naar de nieuwe regels, zodat ze alles klaar hebben voor 1 januari 2026.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.