'Voor vermaak zorgen, mensen blij maken’

30-08-2021

Maiko van Zantwijk (29), coördinator bij Recrateam, woonachtig in Veldhoven

Tekst: Dennis van Bergen

“Soms is er één moment in je leven waarop alle dingen op zijn plek vallen. Ik had dat moment drie jaar geleden, tijdens een periode van backpacken door Azië. Tijdens die wereldreis realiseerde ik me opeens dat ik niet helemaal tevreden meer was met de baan die ik had, in mijn geval die van bewegingstherapeut. Ik wilde iets anders, iets waarin ik minder met bureaucratische rompslomp en méér met mensen bezig zou kunnen zijn. Ik wilde in de recreatiebranche gaan werken!”

“Bekend terrein voor me, aangezien ik voorafgaand aan mijn reis negen jaar achtereen talloze campings ben afgestruind als animatiemedewerker van Recrateam. Heerlijk vond ik het om speurtochten uit te zetten, theatervoorstellingen op te voeren en kinderen te leren knutselen. Ofwel: voor vermaak te zorgen, mensen blij te maken, een glimlach op ieders gezicht te toveren.”


Foto: Koen Verheijden

“Vandaar dat ik in Azië besloot om mijn baan als bewegingstherapeut op te zeggen en permanent te gaan doen wat ik als student al zo fantastisch en uitdagend vond. Terug naar mijn ‘jeugd’, zogezegd. Als vaste kracht terug naar Recrateam. En daar werk ik nu nog steeds met het allergrootste plezier. Al is mijn rol wel een stuk veranderd ten opzichte van de tijd dat ik vol enthousiasme door de bossen struinde om een vossenjacht te organiseren of een boomhut te bouwen. Je wordt tenslotte toch een stukje ouder, nietwaar?”

“Formeel ben ik nu meer een coördinator, die met de teamleiders op locatie in gesprek gaat en plannen smeedt. Daarnaast maak ik de financiële afspraken met campings en vakantieparken in de hele Benelux plus Duitsland en werf ik samen met een team vakantiemedewerkers. Best een klusje, hoor, aangezien er ’s zomers toch al snel zo’n 450 jongens en meiden voor ons werken.”

“En, oh ja, ook op kantoor ben ik tegenwoordig geregeld te vinden. Heel wat anders dus dan vroeger, merk je wel. Maar aan de lol, aan dat heerlijke contact met mensen, is in wezen helemaal niets veranderd. En daarom heb ik het allermooiste vak op aarde. Zeker omdat ik het soms toch niet kan laten om bij te springen in de animatie.”

Wil jij net als Maiko tijd nemen om je verder te ontwikkelen als professional in de recreatie? Kijk dan eens op deze pagina om meer te weten te komen over hoe jij hier tijd voor kunt maken.

Deze blog wordt ook gepubliceerd in de HoReCaInfo.

 

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.