Winnaars recreatieverkiezingen 2023/2024 zijn bekend

07-12-2023

Woensdag 6 december zijn tijdens De dag van de Recreatie in Archeon de winnaars van de recreatieverkiezingen bekendgemaakt. Na een paar spannende weken zijn dit de winnaars: 

Beste Leerbedrijf Recreatie: Thermae 2000 

Talent Recreatie: Maaike van der Molen, Landal Drentse Lagune

De vakjury heeft zich in aanloop naar de uitreiking van de verkiezingen druk beraadt over hun keuze voor de winnaars. Wat zij het belangrijkste vonden? Dat (blijven) leren altijd op nummer 1 staat en dat er genoeg ruimte is om te groeien. Fouten maken mag, want alleen zo krijg je de mogelijkheid om je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daarnaast wogen creativiteit en een unieke bijdrage zwaar mee voor de vakjury.  

De winnaar van talent recreatie ontvangt een dinercheque van €150 én natuurlijk de prachtige titel. Het beste leerbedrijf ontvangt naast de titel €500 voor een bedrijfsuitje.  

De vakjury over het winnende leerbedrijf Thermae 2000

"Bij dit leerbedrijf staat een Leven lang leren bovenaan alles bij wat ze doen. Thermae 2000 heeft een systeem in opleiden en doordat ze verschillende afdelingen hebben kan er multidisciplinair geleerd worden. Daarbij wordt er veel tijd en energie gestoken in het opleiden van leerlingen en staat naast iedere leerling een praktijkopleider, dus echt 1-op-1 aandacht. "

Mooie woorden over Maaike van der Molen door de vakjury

"Maaike heeft de prijs Talent Recreatie gewonnen doordat zij - in de al 20 jaar die zij werkzaam is in de recreatiebranche - haar talenten verder heeft doorontwikkeld. Ze beschikt over 21st century skills die zich uiten in flexibiliteit, goed kunnen luisteren, oplossingsgerichtheid, positiviteit, met als sleutelwoord samenwerken."

Bekijk hieronder de video van het jurybezoek aan de drie genomineerde leerbedrijven recreatie: 

         

Vakjury 

In de vakjury zitten Johan Bijlsma (FNV Recreatie), Alwin Mulder (S-BB), Peter Verhaaf (TOP Animation), Herbert van Oord (HISWA-RECRON), Margreet Toonen (De Rooi Pannen) en het winnende leerbedrijf 2022/2023: Familie Resort Molenwaard. 

Over de verkiezingen 

FNV Recreatie organiseert de verkiezingen uit naam van Stichting Sociaal Fonds Recreatie (SFRecreatie) in samenwerking met sociale partners, namelijk HISWA-RECRON en CNV Vakmensen. Met deze verkiezingen kunnen ambitieuze praktijkbegeleiders, ondernemers en recreatiemedewerkers uit het hele land hun talent tonen. Hiermee laten ze zien dat ze een voorbeeld zijn van goede praktijkbegeleiding in de branche én staat het bedrijf in de spotlights bij (toekomstige) medewerkers. Men kan voor de verkiezing in aanmerking komen door voorgedragen te worden of zichzelf kandidaat te stellen. De vakjury nomineert er vervolgens drie per categorie. Voor de verkiezingen Leerbedrijf worden de genomineerden bezocht door de jury.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.