Recreatieverkiezingen 2022/2023: de strijd is begonnen!

07-11-2022

Ook dit jaar vinden de recreatieverkiezingen voor het mooiste leerbedrijf, de beste praktijkopleider en de leukste collega weer plaats. Vorige maand werden de genomineerden al bekendgemaakt en op dit moment is de vakjury hard bezig om de winnaars te kiezen. Maar waar let de jury eigenlijk op? We nemen je mee in hun beslissingsproces.

Waarom worden deze verkiezingen georganiseerd?

Omdat de recreatiesector het verdient om gevierd te worden. Er loopt veel talent rond en het is belangrijk om dat talent in de spotlight te zetten. De verkiezingen worden georganiseerd door FNV Recreatie uit naam van Stichting Sociaal Fonds Recreatie (SFRecreatie) in samenwerking met HISWA-RECRON en CNV Vakmensen. Zowel praktijkbegeleiders als ondernemers en recreatiemedewerkers hebben de kans om hun talent aan het hele land te laten zien. Hierdoor wordt niet alleen de sector sterker gemaakt, maar geven zij ook het goede voorbeeld aan vakgenoten.

Dit zijn de genomineerden

De afgelopen maanden kon je jouw favoriete leerbedrijf, praktijkopleider of collega aanmelden voor de verkiezingen. Op basis van die inzendingen zijn de genomineerden begin oktober bekendgemaakt.

De strijd om de titel ‘Mooiste leerbedrijf’ wordt gevoerd tussen:


De genomineerden voor de beste praktijkopleider zijn:


En dan hebben we nog de genomineerden voor de titel ‘Leukste collega’:


Hier gaat de vakjury op letten

De vakjury bestaat dit jaar uit Johan Bijlsma (FNV Recreatie), Alwin Mulder (S-BB), Peter Verhaaf (Beachresort Julianahoeve), Herbert van Oord (HISWA-RECRON), Margreet Toonen (De Rooi Pannen) en het winnende leerbedrijf 2021/2022: Vakantiepark Mölke uit Zuna.

De komende weken is het tijd voor de vakjury om een weloverwogen beslissing te maken. Maar hoe doen ze dat? “Een echte winnaar heeft een visie, is creatief, oplossingsgericht en weet zich te onderscheiden in de huidige markt,” aldus Denise van Mölke Zuna, winnaar Leerbedrijf Recreatie 2021/2022. Herbert van HISWA-RECRON vult hierop aan: “Wat doet een leerbedrijf of praktijkopleider? En hoe doen ze dat? Hoe onderscheiden zij zich van andere bedrijven?”.

Het is duidelijk dat creativiteit en een unieke bijdrage zwaar meewegen. “Maar het is ook belangrijk dat bijvoorbeeld studenten bij een leerbedrijf genoeg verantwoordelijkheid krijgen. En dat ze fouten mogen maken,” zegt Alwin van S-BB. Margreet van de Rooi Pannen is het daar volledig mee eens en geeft aan dat opbouwende feedback daar een cruciale rol in speelt.

Tijdens het congres ‘Recreatie terug op de kaart!’ worden de definitieve winnaars bekend gemaakt. Tijdens deze dag zal niet alleen de uitreiking plaatsvinden, maar zijn er ook inspirerende workshops, een uitgebreide lunch en een gezellig borrel. Meld je nu gratis aan!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom de wedstrijden? Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.