Werkgevers terug naar achterban voor meer mandaat

22-11-2023

Dinsdag 21 november 2023 hebben FNV Recreatie en CNV Vakmensen met werkgeversorganisaties HISWA-RECRON voor de derde keer onderhandeld over een nieuwe cao voor de (verblijfs)recreatie voor 2024.

Werkgevers zijn weliswaar tijdens dit overleg met een aangepast voorstel en een verbeterd loonbod gekomen, maar ook dit loonbod was voor FNV Recreatie en CNV Vakmensen nog steeds niet acceptabel. Het overleg was evengoed zeer constructief en het begint er op te lijken dat de vakbonden de werkgevers uiteindelijk duidelijk hebben kunnen maken dat jullie als loyale, hardwerkende en professionele recreatiemedewerkers een substantiële loonsverhoging verdienen!

Werkgevers hebben aangegeven dat de voorstellen en argumenten van vakbonden heel redelijk zijn, maar dat zij op dit moment niet het mandaat hebben om vakbonden daarin tegemoet te kunnen komen en dat zij terug naar hun achterban moeten voor een groter mandaat.

Hoe verder?

Het volgende overleg voor een nieuwe cao recreatie staat gepland voor maandag 27 november 2023. Werkgevers hebben voor het ophalen van het mandaat iets meer tijd nodig, maar geven aan hier wel de nodige spoed achter te zetten en vakbonden begin december uit te kunnen nodigen voor de vierde onderhandelingsronde. 

Als deze vierde onderhandelingsronde nog voor 6 december 2023 plaatsvindt, dan zullen wij over de uitkomst natuurlijk aandacht besteden op de Dag van de Recreatie.

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.